Fiske

Fiske

Fiske

Fiske

Fiske

Alle over 16 år må kjøpe fiskekort for å fiske i Sirdal. Både fiskekart og fiskekort kan kjøpes på Turistinformasjonen på Kvæven, GP på Svartevatn og Fjelbutikken i Suleskard. På Tonstad kan fiskekort kjøpes på Tonstad Motorservice. Fiskekort kan også kjøpes via SMS.

Fiskekartet inneholder beskrivelse av syv områder i Sirdal. Njardarheim, Øyarvatn, Sira, Store Kvihei, Storavatn, Mydland og Øksendal. Statskog tilbyr fiskekort for Njardarheim.

Skal du fiske med små barn kan disse områdene anbefales;
Sinnes og området rundt

Har man med seg barn kan det anbefales å ta turen til Sinnesvatnet hvor man finner en liten sandstrand rett med broen med utkjørselen fra Ålsheia Skisenter. Fisken i Sinnesvatnet er ikke særlig stor, men det finnes mange av dem.

Tonstad og området rundt

Skal man fiske på Tonstad anbefales det å prøve seg nede i Bjønnhøl. Bjønnhøl ligger ca 1 km fra industriområdet på Tonstad, og man finner en liten innkjørsel, med plass til en bil, på venstre side når man følge fv 468 nordover fra Tonstad sentrum. Her kan man parkere og gå et lite stykke nordover på høyre side av veien. På høyre side av autovernet ser man da en nedtråkket sti som man følger nedover til man kommer til en sandstrand. Dette er et perfekt fiskested hvis man ønsker å ta med grillen og leke på stranden. Husk å forlat stranden slik man ønsker å finne den selv.

På Tonstad er det også mulig å fiske på stranden. Kommer man fra sør kjører man nordover på fv 468 mot Sinnes før man svinger inn mot idrettsstadion og Sirdal Kulturhus. Her parkerer man og går mot elven som ligger rett bak kunstgressbanen.