Badeplasser

Badeplasser

Badeplasser

Badeplasser

Det finnes flere flotte badeplasser i Sirdal. Flere av de ligger langs veien, slik at det er lett å stoppe for å ta seg et avkjølende bad en varm dag.

Nesetfossen er en av de meste kjente badeplassene i Sirdal. Gjennom mange år har vannet formet nydelige dype jettegryter omringet av majestetiske fossefall. Her kan du svømme, hoppe, dykke og utforske området i flere timer.

En annen favoritt er Øksendalsvatnet i Øksendal. En vakker og frodig del av Sirdal, med en flott strand, med toalett og volleyballbane som vellaget har etablert. 

Det finner også flere flotte strender i Sirdal hvor de fleste ligger langs elven Sira. Du finner blant annet badestrender både på Tonstad (Sirdal kulturhus og i Sirdalsvatnet), Lindeland camping, Tjørhom, ved Ålsheia og Fidjeland.

Er du av den eventyrlystne typen finner du også utallige fine badeplasser på fjellet. Ta en pause langs Suleskarvegen (Fv 987/337), Hunnedalen (Fv 45), Gyadalen/mot Helleland (Fv 42) eller veien til Kvinesdal/Evje (Fv 42).

Vannparker 
Hiv deg ut i det kjølende og friske fjellvannet etter en dag fylt med aktiviteter. I Sirdal Sommerpark finner du den første og største vannparken i hele Sirdal. Her finner man hindre og klatreberg som er like utfordrende og gøy både for liten og stor. Parken er helt gratis å bruke og all aktivitet pågår på eget ansvar.


Like ved Sinnes Fjellstue og rundkjøringen på Sinnes, er det en vannpark i Sinnesvatnet. Det er to elementer, en vegg og en "matte". Parker på motsatt side av veien og Sinnesvatnet, inn mot Ålsheia. 

Det har blitt opparbeidet et flott badeanlegg ved kulturhuset og fotballbanene på Tonstad. Her kan du enten nyte late dager på stranden, eller oppleve vannmoro i vannparken.

En bes ta hensyn til lokale regler ved alle badeplasser.

Innendørs basseng
Skulle ikke været være på godsiden, så har vi flotte innendørs basseng. 
Sirdal Høyfjellshotell på Fidjeland har et flott og innbydende basseng for både sine gjester på hotellet og andre som ønsker det. 
Tonstadbadet har flere basseng, som passer for alle. Et lite plaskebasseng for de aller minste, et basseng for de litt større, et velværebasseng med boblebad, og et treningsbasseng med stupebrett og stupetårn.