"Vi lagde softis utendørs til elevenes store begeistring på leirskole sist vinter. Elevene var med på produksjonen og ble på en måte en levende softismaskin der de sto på rekke og rad og ristet på softisposene.
Det ble veldig godt, og vi gjorde oss noen erfaringer som blir delt som tips til slutt."
Du trenger:
En stor pose på minst 8 liter (handlepose)
Og en mindre pose på ca 6 liter (brødpose)
I den store posen:
4 liter snø
10 ss salt
I den lille posen:
2 dl kremfløte
1 dl helmelk
5 ss sukker
1 ss vaniljesukker
Slik gjør du det:
1. Ha snø og salt i den store posen
2. Mål opp og hell fløte, melk, sukker og vaniljesukker i den lille posen
3. Blås inn luft og knytt igjen den lille posen, den skal være ca halvfull med luft
4. Putt fløteposen i den store posen og knytt igjen. Det kan være greit å få knyttet de sammen slik at de henger fast i hverandre
5. Hold posene med begge hendene og rist til det blir softis, ca 10 minutt, kanskje lenger.
(Oppskriften er hentet fra tine.no)
Servering:
-Ta den lille posen ut, tørk av snø og salt.
-Klipp et lite hull i et hjørne og klem ut softis i kopper
-Serveres som den er eller med valgfri topping, vi brukte kakestrøssel.
Tips:
Velg poser med litt fasthet, vi brukte en litt for myke poser slik at softismaskina (risteprosessen) måtte gå ekstra lenge før det ble passelig konsistens. Du kan eventuelt bruke drikkeflasker med stor åpning i stedet for den lille posen. Da må du huske slikkepott eller noe for å få ut isen. Ta med litermål til å måle opp, eller gjør alt klart før du drar ut.
Husk det blir kjempepopulært uansett hvor vellykket det blir :)
Lykke til!
Følg gjerne @eteute på Instagram for kreativ turmat
Eller skaff deg turmatkokeboka #eteute. Den fåes blant annet på Fjellbutikken og GP.
"Vi lagde softis utendørs til elevenes store begeistring på leirskole sist vinter. Elevene var med på produksjonen og ble på en måte en levende softismaskin der de sto på rekke og rad og ristet på softisposene.
Det ble veldig godt, og vi gjorde oss noen erfaringer som blir delt som tips til slutt."
Du trenger:
En stor pose på minst 8 liter (handlepose)
Og en mindre pose på ca 6 liter (brødpose)
I den store posen:
4 liter snø
10 ss salt
I den lille posen:
2 dl kremfløte
1 dl helmelk
5 ss sukker
1 ss vaniljesukker
Slik gjør du det:
1. Ha snø og salt i den store posen
2. Mål opp og hell fløte, melk, sukker og vaniljesukker i den lille posen
3. Blås inn luft og knytt igjen den lille posen, den skal være ca halvfull med luft
4. Putt fløteposen i den store posen og knytt igjen. Det kan være greit å få knyttet de sammen slik at de henger fast i hverandre
5. Hold posene med begge hendene og rist til det blir softis, ca 10 minutt, kanskje lenger.
(Oppskriften er hentet fra tine.no)
Servering:
-Ta den lille posen ut, tørk av snø og salt.
-Klipp et lite hull i et hjørne og klem ut softis i kopper
-Serveres som den er eller med valgfri topping, vi brukte kakestrøssel.
Tips:
Velg poser med litt fasthet, vi brukte en litt for myke poser slik at softismaskina (risteprosessen) måtte gå ekstra lenge før det ble passelig konsistens. Du kan eventuelt bruke drikkeflasker med stor åpning i stedet for den lille posen. Da må du huske slikkepott eller noe for å få ut isen. Ta med litermål til å måle opp, eller gjør alt klart før du drar ut.
Husk det blir kjempepopulært uansett hvor vellykket det blir :)
Lykke til!
Følg gjerne @eteute på Instagram for kreativ turmat
Eller skaff deg turmatkokeboka #eteute. Den fåes blant annet på Fjellbutikken og GP.