Tom Ådneram står opp klokken 6 om morgenen året rundt for å mate og se til de 20 grisene sine. Her koser de seg i gjørma og får gå ute i frisk luft. At grisene har det fint, mener Tom at kan kjennes på smaken.
Hver høst blir grisene slaktet og kjøttet blir til produkter som Stølssalami, Urtepølser, Speka nakke, Bacon og Filètbacon. Nytt av årets produksjon er Speka ytrefilèt, også kalt Lomo på spansk. Speka nakke og Speka ytrefilèt blir først tilgjengelig i 2021.
Tom har tre barn, som har gitt navn til alle grisene.
– Det er alltid en trist dag for familien når grisene skal slaktes. De er fine dyr som man fort blir glad i. Men det er også en fin måte for barna å lære hvor kjøtt kommer fra, og prosessen rundt det. Det viktigste for meg er å passe på at grisene lever et godt liv.
Stølgris har blitt et populært merke i regionen, og folk er tidlig ute med å bestille mat til julebordet.
– Bestillingen på juleribbe kommer fra både fjernt og nært, så det er tydelig at folk har sansen for gris fra Sirdal.
– Bestillingen på juleribbe kommer fra både fjernt og nært, så det er tydelig at folk har sansen for gris fra Sirdal