Sirdal Safari & Adventure

Sirdal Safari & Adventure

Formidling og opplevelse av natur, mat og kultur. Med Kvæven i Sirdal som base skal vi tilby lavterskel guidede turer med naturformidling, tradisjonsmat på Kvæven kafe og overnatting i museumsbygg og glampinghytter på Sirdal fjellmuseum.

Heiberghytta eller Trongenhyttafra tidlig 1900 tallet representerer det som var noe av Norges aller første virkelig store reiselivsprodukt. Her møttes adelen fra Tyskland og England for å jakte villrein, med overnatting i det som da var luksushytter på fjellet.
Her kan du føle de gamle jakthistoriene i veggene, som  når for eksempel Finlands store krigshelt og senere president Carl Gustav Mannerheim blandet politikk med jakt og røverhistorier på ett av sine mange besøk på Heiberghytta.

I stølshuset får du kjenne på det Norskeste av det Norske. Når sommeren kom og graset på fjellet var frodig førte en bufeet til fjells. I følget fulgte hele familien. Livet på stølen var enkelt og godt i de korte sommermånedene.

Eller hva med en overnatting av den enkle sorten på en madrass i et gammelt skolehus. Framheim var en typisk skole på slutten av 1800 tallet og starten på 1900 tallet. En smekk på fingeren var vanlig om en glemte å bukke og neie for frøkna.
SSA_logo_Ensfarget_sort