TUR-TAPAS
Tenk så mye mer spennende det er å åpne en matboks med masse gode smaker, farger og overraskelser i stedet for en kjedelig matpakke med «skjeva». Mitt tips er å stikke innom lokalbutikken og sjekke om de har noen spennende lokalproduserte spekepølser, oster eller flatbrød.
Du kan også se om du finner noen halvtomme pakker med kjøttpålegg, ost og andre godsaker, da blir det litt matredding i samme slengen.
Mat som egner seg:
- Alt av spekemat og spekepølser
- Faste oster som chevre, brie, parmesan, manchego, vanlig gulost i staver
- Småtomater, paprika, agurk, salatblad, persimmon
- Valnøtter, mandler
- Flatbrød, smaksrik kjeks, lompe, focaccia
- Oliven, greit med egne små pakker
Pakk det enten tett i en boks, eller i en boks med flere rom slik at du kan servere rett fra boksen.
Serveres i solveggen, ei snøfonn eller snøborg, eller der det passer.
Lykke til!
Følg gjerne @eteute på Instagram for kreativ turmat eller skaff deg turmatboka @eteute. Den fåes blant annet på Fjellbutikken, GP og Sirdal sport & friluft.