July/10/2022

Sirdal sommerpark

Sirdal sommerpark

Sirdal sommerpark

Gjennom de siste årene har Sirdal skisenter stått i bresjen for sommeraktiviteter her i Sirdal. Det hele startet med den første Mountain Cart-løypa som kom i 2018, og litt etter litt har området blitt utviklet og utvidet. 

Sommeren 2018 startet byggingen av Høyt & Lavt Sirdal, som åpnet allerede i september samme år. Helt fra utviklingsfasen har skotten Wendy Dalgleish vært involvert. Wendy kom til Norge allerede i 2015, og har siden blitt værende. 

Wendy var tidlig ute med å engasjere seg i oppstarten på det som tidligere het Sirdal Booking. Et overnattingskompleks som i dag består av 2 bygg, og hele 24 leiligheter midt i Hulderheimen i Tjørhomfjellet. Videre fra Sirdal Booking var veien til Høyt & Lavt Sirdal kort for den smilende Wendy. Hun hadde lang erfaring fra både skibransjen og klatreparker fra utlandet, noe som kom til god nytte for den nyoppstartede klatreparken her i Sirdal. 

Etter mange år som vinterdestinasjon har Sirdal hatt en god del å gå på når det kommer til sommeren og sommeraktiviteter. Dette har Wendy og Sirdal skisenter gjort noe med ved å etablere Høyt & Lavt Sirdal som har tatt ballen videre og er i konstant utvikling.  

Helt fra oppstarten har det blitt jobbet med å kunne gi et fullverdig tilbud til både lokale, hytteturister og turister på gjennomreise på sommertid. Og det kunne bare bli større og bedre. 

Mountain Cart-anlegget ble utvidet med en ekstra løype, og klatreparken har utvidet seg litt etter litt og består nå av hele 7 forskjellige løyper i ulik vanskelighetsgrad som passer både for store og små. For de litt mer vågale finner du også totalt 7 zip-liner i anlegget, hvorav den ene er på hele 234 meter! I totalt 58 elementer fordelt rundt i parken får man utfordret både balansen, smidigheten og ikke minst trimmet lattermusklene. 

I 2020 ble også vannaktiviteter en større del av sommeraktivitetene som tilbys her. Det ble satt opp en vannpark av ulike elementer midt på Beinesvatnet. Vannparken ble et trekkplaster både for store og små som nyter varme sommerdager på stranden rett ved Høyt & Lavt Sirdal. Et bidrag fra Sirdal kommune sitt prosjekt «Heimesommar» i 2021 gjorde at vannparken ble utvidet ytterligere og nye elementer ble koblet på. Man finner også utleie av både kanoer og SUP-brett her, for de som ønsker å nyte en fredfull, men spennende oppdagelsesferd langs vannkanten. 

I 2022 har navnet Sirdal sommerpark blitt etablert for å kunne tydeliggjøre at det er faktisk mye som skjer her i Sirdal på sommeren også. All denne moroa finner man i Hulderheimen i Tjørhomfjellet. 

Wendy har gjennom hele vinteren jobbet med å utvikle flere aktiviteter for hele familien. Fra og med sommeren 2022 kommer det trampoliner, frisbeegolf, utvidelse av vannparken og andre nyheter. 

Et av årets nye tilbud er en aktivitetscamp for barn i alderen 11-14 år. Campene blir avholdt i uke 26, 27 og 32 og består av 4 dager fullspekket med aktiviteter og opplevelser i naturen. Her har barna mulighet til å være med på lek og læring utendørs, utvikle nye ferdigheter, lære om samarbeid og ikke minst stifte nye bekjentskaper. 

De to siste årene har vært preget av avstandsregler og tiltakene har lagt føringer for hvor i verden man kan oppholde seg. Dette har gjort flere lokale, hytteturister og tilreisende mer oppmerksom på hvilke fantastiske tilbud vi faktisk har her i Sirdal på sommeren, og benyttet seg av disse. Suksessen fra disse årene har gjort det mulig for Wendy og Sirdal sommerpark til å utvide både eksisterende tilbud og å ekspandere i årene fremover. 

Så da er det bare en ting som gjenstår å si: i Sirdal sommerpark gleder de seg til det blir sommer og sol. Ta turen dit for opplevelser utenom det vanlige, med aktiviteter for hele familien og hele vennegjengen!
 

news

March/21/2024

Easter Holiday Sirdal 2024

Påskeferie Sirdal 2024

February/25/2024

Vinterferie Sirdal 2024

Vinterferie Sirdal 2024

August/14/2023

Sirdalsdagane 2023 PROGRAM

Sirdalsdagane 2023 PROGRAM