July/21/2021

Sommer

Frilager.no

Frilager - lån alt til turen


Frilager er en utlånsportal av friluftsutstyr. Vi låner ut alt fra ski og hengekøyer til stormkjøkken og tursekker. Målet vårt er at flest mulig skal komme seg ut og oppleve friluftslivets glede med riktig utstyr. Dette er både bærekraftig og økonomisk! Kan det bli bedre?

Frilager er en frivillig organisasjon stiftet i 2017 og driftet av Stavanger turistforening, Jæren Friluftsråd, Ryfylke friluftsråd og Vesterlen speiderkrets.

Utstyret vi låner ut er stilt til disposisjon av organisasjoner, speidergrupper og kommuner i regionen vår. Vi ivaretar, vedlikeholder, vasker, tørker, pakker og kjører ut utstyret du ønsker å låne og henter det i retur etter bruk. Og slik går dagene våre.

Aktivitetssteder 
Vi har plassert utstyr lett tilgjengelig på 21 aktivitetssteder i hele regionen. Dette er utstyr som passer til området og årstiden. Her i Sirdalen har vi et aktivitetssted på Ådneram med 20 sykler og 12 kanoer til utlån. Sykkelhjelm, padleårer og flytevester er inkludert og disse får du automatisk tilgang til ved bestilling av sykler eller kanoer. Du kan bestille lang tid i forveien eller du kan låne spontant om været er bra og du plutselig får lyst til å ta deg en tur.  På vinterstid har vi fjellski, skisko og staver til utlån her. Nytt av året er at du kan betale med vipps og få brukerinformasjon og koder tilsendt på sms umiddelbart etterpå. 

Hentesteder 
Du kan bestille utstyr på våre aktivitetssteder eller du kan bestille utstyr fra vårt store nettlager. Her har vi over 5000 produkter til utlån alle dager, året rundt. Bestiller du utstyr fra «lokasjon nettlager» får du flere valg for hentested når du trykker «gå videre» fra handlekurven. Du velger et hentested nær deg. Det er gratis å bruke hentestedene, og du leverer utstyret tilbake på samme sted etter bruk. Kodelås til døra får du på e-post dagen før henting. På denne måten kan du hente og levere når det passer for deg, du er ikke avhengig av noen åpningstid. På alt utstyr fra nettlager er det 2 dagers bestillingstid. Vi trenger tid til å pakke og frakte utstyret der du ønsker å hente det.

Registrering
For å kunne bestille utstyr på frilager.no må du være registrert som bruker. I første omgang registrerer du deg som privatperson, deretter vil du få muligheten til å knytte deg opp mot en frivillig organisasjon eller bedrift. Du kan ha en privat bruker og likevel være knyttet opp mot både arbeidsplassen din og en eller flere frivillige organisasjoner. Disse bytter du mellom inne på min side etter hvem du låner på vegne av. Det står under navnet ditt oppe i høyre hjørne hvem du bestiller på vegne av. Pass på at du velger riktig rolle for den aktuelle bestillingen. Prisene på Frilager er nemlig differensierte. Private og bedrifter betaler litt mer enn skoler, foreninger og lag.

Frilager Historie:
Frilager ble startet på grunnlag av at frivillig organisasjoner ikke klarte holde orden på utstyret. Det ble mange interne diskusjoner når teltet manglet en teltstang, eller hengekøyen ikke var tørket til neste bruker. For å løse dette ble Frilager opprettet. Organisasjonene ville også at flere skulle få bruke utstyret. Utstyret er ofte sponset av stiftelser, som ønsker at flest mulig skal få dra nytte av det. Mye av utstyret ble gjerne bare brukt en gang i måneden, så sto det og støvet ned resten av dagene. Ved å gjøre utstyret mer tilgjengelig, så kunne man øke bruken og få flere folk ut på tur.

Frilager åpnet offisielt i juni 2017. Det er nå hele 29 organisasjoner som har gått inn med utstyr for å få flere ut på tur. Vi har samarbeid med 7 ulike kommuner hvor vi leverer gratis utstyr til alle kommunale etater.

Frilager vokser jevn og trutt.

I 2017 lånte vi ut 1914 produkter, mens i 2020 leide vi ut 10606.
Sommeren 2020 lånte vi ut 3880 kanoer.

Vi ser frem til enda større økning i årene som kommer!

news

March/21/2024

Easter Holiday Sirdal 2024

Påskeferie Sirdal 2024

February/25/2024

Vinterferie Sirdal 2024

Vinterferie Sirdal 2024

August/14/2023

Sirdalsdagane 2023 PROGRAM

Sirdalsdagane 2023 PROGRAM