February/02/2022

3 nydelige toppturer i Sirdal

3 nydelige toppturer i Sirdal

Grubbå

En flott tur som passer alle nivå, som gjerne kan kombineres med en dag i Fidjeland skitrekk eller som en ettermiddagstur. Turen starter ved parkeringen til langrennsløypene på Fidjeland. Se gjerne løypekartet i magasinet. Gå opp fra Smølåsen, over broen som går inn mot Finnstøl. Det finnes flere løyper både opp og ned til/fra Grubbå.

Ofte kan en kjøre ned samme vei som en gikk opp, og prøve seg frem om en er nybegynner. Turen tar ca 2,5 timer, høydeforskjellen er ca 500 meter, hvor høyeste punkt er 1184 moh. 

Storeknut
En familievennlig topptur, som passer de fleste. Hvor det er topptur med flere nedkjørings muligheter. Turen kan kombineres med en tur til Røseknuten. Parkering ved toppen av Gravassryggen, og start turen ved “Vonde vegen”, men anbefales å gå rundt og opp på baksiden for å gjør turen opp litt enklere. “Vonde vegen” er en flott tur å kjøre ned. Kan også ta stolheisen i Tjørhomfjellet og gå fra toppen til Storeknut. Turen tar ca 1,5 time, høydeforskjellen er ca 380 meter, og høyeste punkt er 1015 moh.

Litle Grohei og Grohei
Parkering ved Lortabu i Hunnedalen. Gå over flaten, og oppover retning Grohei. Oppstigningen er gradvis mot en kolle 910 moh, hvor du holder sørsiden av kollen, og gå i retning Litle Grohei som er 1120 moh. Nyt den fantastiske utsikten før nedkjøringen. Det anbefales å gå til Grohei også. Nedkjøring kan gjøres samme vei som opp, eller via Grodalen. Turen tar ca 2 timer, høydeforskjellen er ca ca 350 meter, og høyeste punkt er 1022 moh. Like i nærheten og ellers i Hunnedalen, er det mange spennende toppturer. Husk å ha med nødvendig utstyr, og vær obs på skredfare.

Husk og alltid sjekk varsom.no for skredvarsel og vær forberedt til turen du skal på. Les deg opp på forhånd og gjør vurderinger underveis i terrenget!

Anbefaler også Topptur i Sørvest boka – denne kan du kjøpe blant annet hos Sirdal Sport & Friluft. 

news

March/21/2024

Easter Holiday Sirdal 2024

Påskeferie Sirdal 2024

February/25/2024

Vinterferie Sirdal 2024

Vinterferie Sirdal 2024

August/14/2023

Sirdalsdagane 2023 PROGRAM

Sirdalsdagane 2023 PROGRAM